/ Сдружение
Ден преди затваряне пощата на доброто е ясна и петата номинация за наградата „Добрият самарянин“. Тя е за д-р Крумова, която се бори за всеки детски живот и е изпратена от  Ива Гургуриева, която споделя, че „само мъдър човек може да открие в себе си силата за себеотдаване и посвещаване на другите“. 

Добротворството: Д-р Крумова е от онези лекари, за които професията е призвание. Доктор Крумова е детски педиатър, специалист детска кардиологоия. За нея разказва Ива Гургуриева: 

“Познавам доктор Крумова от пет години, когато се наложи диспансеризиране на моя син. При нея са диспансеризирани деца със сърдечно-съдови проблеми. При едно от посещенията ни тя спомена за тревогите си относно момченце на 9 години, което е в крайно тежко здравословно състояние и се нуждае от бъбречна трансплантация.

По-късно разбрах, че тя води борба заедно със семейството на детето с бюрокрацията на институциите и Фонда за лечение на деца в чужбина. Усетих нейната загриженост като майка. Осем години тя се бори и опитва да стабилизира състоянието на детето. Заговорих я, помолих я да ми разкаже за случая и попитах мога ли да помогна, видях тревогата в очите й.

В последствие така се получи, че успях да се включа в каузата да спасим Байрям. Благодарение на положените усилия, с помощта на медиите и много добри хора, чудото за детето се случи. Байрям е жив и здрав, и вече е на 11 г.

През месец септември ми се обадиха хора, които искаха да помогнат финансово на болно дете. Разговарях с доктор Крумова и тя каза, че в момента най-голяма нужда от помощ има Фани, момиче на 17 г. Започнахме нова кампания, която се надявам с помощта на добри хора да доведем до успех. 

Доктор Крумова влага в работата си най-доброто, на което е способна. Със своя професионализъм и човечност тя се грижи за тези деца, води борба за живота им, дава на семействата вяра, надежда и любов.

Освен това, че помага на болните деца в труден момент, една кауза не се измерва само с един еднократен акт, с едно действие, а е свързана с много емоции, обич, всеотдайност и свързване с децата и семействата им завинаги.  Най-важно е да им дадеш кураж и да знаят, че не са сами. Това прави доктор Павлина Крумова - лекар по призвание и човек с голямо сърце."


Номинацията е от  Ива Гургуриева, Мисис България 2016 Европа.

“Добрият Самарянин - добротворството създава общности” е мотото, което през 2018 година ни напомня, че “Добрият Самарянин” не е само конкурс или добра традиция, в която разказваме или четем за добри дела, или където показваме благодарност към всеки отделен човек или група от хора, направили нещо значимо, помагайки на някой друг в труден момент, “Добрият Самарянин” е инициатива, чрез която добротворството свързва поколения, изгражда общности и вдъхновява бъдещето.

От утре започва гласуването за „Отличието на общността“ на www.samaritans.bg/dnes. Запознайте се с геройствата на добротворците и изберете история.