Детската кухня в кв. „Зора в окаяно състояние
Детската кухня в кв. „Зора в окаяно състояние / DarikNews, архив

Детската кухня в старозагорският кв. „Зора" е в окаяно състояние и се налага храната за най-малките да се раздава буквално на тротоара. За това алармира общественият посредник в Община Стара Загора Павлина Геренова. Сигналът за създалата се ситуация тя е получила през последните няколко дни и вече са сезирани органите, които могат да вземат отношение по проблема.


Приблизително 200 на брой жалби и сигнали на граждани е получил старозагорският омбудсман. Данните от началото на годината до настоящия момент. През октомври месец се наблюдава по-ниска активност на заралии в тази насока. Геренова си обяснява този факт с предизборната кампания и изборът на хората да зададат въпросите си лично към кандидатите за кметове и общински съветници.


Сериозен проблем може да стане скитащата глутница бездомни кучета, за която Геренова е била информирана вече от няколко старозагорци. „Предложенията на омбудсмана имат препоръчителен характер и ако се изпълняват навреме могат да се избегнат неприятни последствия за в бъдеще", коментира Павлина Геренова в студиото на Дарик Стара Загора.


Тя съобщи, че е подготвила предложение до Дирекция "Местни данъци и такци" във връзка с кампанията за плащане на местни данъци и такси. Гражданите се оплакват, че обедната почивка от един час на Бюрата приходи не е удобна за работещите и настояват да се изработи гъвкав работен график на гишетата.