Дете на 2 годинки пострада при катастрофа
Дете на 2 годинки пострада при катастрофа / Sofia Photo Agency, архив

2-годишно момченце, двама мъже и две жени пострадаха след катастрофа.

Инцидентът станал след радневското село Сърнево. В посока Стара Загора се движил товарен автомобил, управляван от 45-годишен мъж от село Драгановец, община Търговище. При завой наляво в камиона се ударил пътуващата зад него кола.

В резултат на пътния инцидент са пострадали водачът на колата-26-годишен радневец и пътниците-двегодишно дете, две жени и 49-годишен мъж. Двете жени и детето са откарани от преминаващ автомобил в ЦСМП - Стара Загора, където след преглед 42-годишната жена е освободена, а 24-годишната жена и детето са настанени в УМБАЛ - Стара Загора за лечение, без опасност за живота. Пострадалите мъже са откарани във ФСМП - Раднево, където след преглед 49-годишният мъж е освободен, а водачът на лекия автомобил е настанен за лечение в МБАЛ - Раднево, с пукнати ребра и оток на мозъка, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. По време на пътуването детето се е намирало в бебешко столче за лек автомобил.

Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело нула промила. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за анализ.