Десет се борят за общински лидер на БСП
Десет се борят за общински лидер на БСП / DarikNews.bg, архив

Десет са кандидатите, които ще се състезават за поста председател на Общинския съвет на БСП в Стара Загора. Сред тях са настоящият лидер Бойчо Биволарски и доскорошният му заместник Илия Златев. Той подаде оставка преди близо 20-тина дни, а сред мотивите за това посочи грубата и неспираща манипулация на председателя на Общинския съвет на БСП Бойчо Биволарски по отношение процеса за подготовка и избор на делегати за общинската отчетно-изборна конференция.

„Техническата подготовка за отчетно-изборната ни конференция върви добре, ще се явим подготвени и нямам притеснения за това. С няколко корекции Изпълнителното бюро прие и отчета", каза Биволарски. Отчетният доклад обаче не бил приет от Общинския съвет на БСП, съобщи негов член, пожелал анонимност.

Тази година над 330 са делегатите, които за първи път ще избират пряко, с тайно гласуване и председателя на Общинската контролна комисия.

Преструктуриране на някои основни организации, които са застаряващи и подмладяване на Изпълнителното бюро и Общинския партиен съвет, са част от предложенията, които ще направи Биволарски на отчетно-изборната конференция в неделя. Според него процесът на подмладяване в партията на национално и на местно ниво трябва да продължи. За година и половина в старозагорската организация са приети над 70 социалисти до 35 години.

Отчетно-изборната конференция на социалистите ще се проведе на 22 април в хотел „Мериан палас".