Десет са кандидатките за Царица Роза 2012
Десет са кандидатките за Царица Роза 2012 / Kazanlak.com

Десет са претендентките за короната на Царица Роза 2012 . Това стана ясно след края на полуфиналния кръг, който отся претендентките.

Коя ще е тазгодишната Царица Роза ще стане ясно на 1-ви юни вечерта. Церемонията по традиция ще е в ДК „Арсенал".

24 бяха допуснати до полуфинал девойки, но на същинския полуфинал се явиха 13 абитуринетки от казанлъшки гимназии.Едно от тях си направи самоотвод от по-нататъшно участие. Като причината за отказа си красивацата посочи близко познанство с член от журито и нежеланието й да бъде забъркано името й в конфликт на интереси.

Седемчленното жури, председателствано от фотограф- художника Бедрос Азинян допусна до финала на конкурса 10 от претедентките. Това са:

Нели Славова от ХГ „Св. Кирил и Методий"
Миглена Георгиева от СОУ „Екзарх Антим Първи"
Ивона Балъкчиева от НГПИД „Дечко Узунов"
Антоанета Александрова от СОУ „Екзарх Антим Първи"
Мариана Стефанова от ХГ „Св. Кирил и Методий"
Светлана Стоянова от Гимназия „Акад.Петко Стайнов"
Десислава Савова от НГПИД „Дечко Узунов"
Ивелина Иванова от ХГ „Св. Кирил и Методий"
Джелина Акова от ХГ „Св. Кирил и Методий"
Паола Кръстева от ПМГ „Никола Обрешков"

Всички кандидатки получиха подарък многолистни детелини от представител на информационния сайт kazanlak.com с пожелание за късмет не само на финала на конкурса, но и по пътя в живота оттук нататък.

От днес десетте казанлъшки хубавици започват поредица от мероприятия по специално изготвена представителна програма. Те ще участват в кампанията „Да изчистим България за един ден" на 12 май, ще се включат активно в каузата за изнасяне на Музея на озата от влажното мазе, обединена под мотото: „В името на розата".