Депутат от ГЕРБ иска оставката на зам. кметица от НДСВ
Депутат от ГЕРБ иска оставката на зам. кметица от НДСВ / netinfo

 

Незабавната оставка на зам. кметицата на Казанлък от квотата на НДСВ Юлияна Палазова поиска народният представител от партия ГЕРБ Емил Караниколов. Караниколов, който само допреди три месеца бе колега на Палазова, в качеството си на зам.кмет по финансовата част на общината, мотивира искането си за оставка с нерешените проблеми в ресора на Палазова.

 Зам. кметицата от НДСВ е втори мандат на поста си  и отговоря за образованието в общината. По думите на Караниколов, за оставката на Палазова преди пет месеца настояли в специални писма и  декларации на заседания на Общинския  съвет и повечето местни старейшини.

Пред журналисти Караниколов обясни, че поставил въпроса за незабавната оставка на бившата си колежка и пред кмета на Казанлък Стефан Дамянов, но той отминал това с мълчание.  На въпроса имало ли е такова искане от страна на ГЕРБ депутата към кмета, самият Стефан Дамянов не даде отговор. Според казанлъшкия кмет, това били въпроси, които двамата щели да уредят помежду си.  

Вече близо пет месеца нарочената за оставка зам.кметица не е сред  уважаваните членове на общинското ръководство по време на заседания на Общинския съвет в града. Палазова стои на места за гости, вместо в Президиума на залата. Това й място бе отредено до произнасянето на кмета Дамянов по поставения от съветниците въпрос.  Междувременно заради исканата оставка Дамянов проведе срещи с вече бившето областно НДСВ-ръководство, но така и не стана ясен изхода от тези разговори, водени малко преди парламентарните избори това лято. 

Заради създалата се  ситуация Палазова е завела дело в Комисията за защита от дискриминацията в София.  Образувано е и дело по казуса. Запознати с проблема твърдят, че делото е за дискриминативно отношение и не даване на правото да се  изпълняват спокойно служебните задължения.

Паралелно с ултиматума за оставка на Палазова,  депутатът от ГЕРБ в Казанлък Емил Караниколов  заяви, че още от следващата седмица започва да информира местната общественост за  нерешените проблеми на хората от страна на общината. Караниколов се оплака и от липсата на адекватно помещение за приемна. Той заяви, че от общината му предоставили помещение, ,но то не  отговаряло на нуждите за приемна. Народният представител обаче не уточни в какво точно се състои  нефункционалността на помещението, нито кое е то. Заради липсата на приемна той отправил въпроса и до местния парламент. За "Дарик" кметът на Казанлък Стефан Дамянов заяви, че предоставил за приемна  на Караниколов помещение на третия етаж в сграда в самия център на града-  някогашни офиси на общинска фирма. Какво обаче не се е понравило на Караниколов  в помещението, кметът също не знаел.

Дамянов не бе информирани за депутатското недоволство по този въпрос.