Ден на отворените врати по ОП Развитие на човешките ресурси
Ден на отворените врати по ОП Развитие на човешките ресурси / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Ден на отворените врати по ОП "развитие на човешките ресурси"
54794
Ден на отворените врати по ОП "развитие на човешките ресурси"
  • Ден на отворените врати по ОП "развитие на човешките ресурси"

Социалният министър Тотю Младенов откри днес в Стара Загора изложба, която представя съдбите на 20 отделни граждани, кандидатствали по ОП „Развитие на човешките ресурси". Изложбата проследява как се е променил животът им към по-добро след успешно приключване на проекта по програмата. Над 650 хиляди граждани в старната вече са се възползвали от европейската програма. В община Стара Загора спечелините проекта са на стойноат над 2 милиона лева. В звуковия файл може да чуете какво коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров във връзка с усвоените средства.

Ден на отворените врати по ОП "Развитие на човешките ресурси"
netinfo
До момента са сключени 75% от договорите от целия наличен ресурс по програмата, който възлиза на 2 милиарда и 300 милиона лева, обясни Наталия Евремова. Тя оглавява Главна дирекция „Европейски фондове, международни проекти и програми" на министерството на труда и социалната политика. Изплатените средства са над 526 милиона лева, в проценти това са 22%.

Днес и утре се организират Дни на отворените врати по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Ден на отворените врати по ОП "Развитие на човешките ресурси"
netinfo

Румяна Друмева, специалист човешки ресурси в „Казанлък" АД - Казанлък, сподели впечатленията си като един от бенефициентите по ОП „Човешки ресурси".
Акционерното дружество се е възползвало от възможността по програмата за повишаване на квалификацията на заети лица. 63-ма служители са придобили втора квалификационна степек продавач-консултант.

Фирмата „Прогрес" АД - Стара Загора е друг бенефициент по програмата. Икономическият директор на фирмата Таня Радкова сподели пред Дарик, че по-често трябва да се споменават положителните страни на организациите.

След откриването на изложбата министър Младенов се срещна с представители на бизнеса в региона.

На събитието присъстваха изп. директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, областният управител Недялко Недялков, кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, народният представител Пламен Русев, председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов, представители на държавни институции и бизнеса.