Демократична Стара Загора срещу кмета Желев
Демократична Стара Загора срещу кмета Желев / netinfo
5 десни партии се сдружиха в коалиция “Демократична Стара Загора” за общи действия на изборите за местна власт . Лидерите на СДС,ДСБ,ССД,Земеделски народен съюз и БЗНС-Пинчев сложиха подписите си под споразумението да издигнат собствена кандидатура за кмет на Стара Загора и другите населени места в общината и да се явят с обща листа за общински съветници.Коалицията остава отворена за всички останали партии в център-дясното политическо пространство.

“Амбициите ни са за 12 до 14 общински съветници в Стара Загора”- заяви народният представител Евгений Жеков-областен председател на ЗНС.Първото място в общата листа е запазено за Съюза на демократичните сили.Останалите места в листата са били разпределени” пропорционално и справедливо”.

Стара Загора се нуждае от алтернатива на управлението на сегашния кмет,заради новите реалности в страната,след приемането ни в Европейския съюз,обясни Евгений Жеков.В последните години се формираха мощни икономически центрове,като Бургас,Варна, Пловдив и нашият град на всяка цена трябва да намери място сред тях.”Без пристанище или граница,Стара Загора е заплашена да остане встрани от новите тенденции в страната”, уточни Жеков.

Преговорите за обща дясна коалиция срещу кмета Желев започнаха с участието на 15 политически формации.Една част от преговарящите са отпаднали ,заради нежеланието да участват в обща листа за общински съветници.

Не е изключено партиите от коалиция “Демократична Стара Загора” да подкрепят кметска кандидатура,издигната от ГЕРБ,стига тя да е успешна и хората на Бойко Борисов да я огласят достатъчно рано,уточни Румен Димитров от Демократи за силна България.