Делегация от Казанлък участва в Празник на жасмина в Грас
Делегация от Казанлък участва в Празник на жасмина в Грас / netinfo

Делегация от Казанлък, водена от заместник-кмета по образование, култура, здравеопазване и младежки дейности на Община Казанлък Юлияна Палазова, и с участието на Царица Роза ‘2008 Василена Найденова посети от 1 до 4 август френския град Грас по покана на кмета Жан-Пиер Лелю.

По това време в столицата на френската парфюмерийна промишленост се провежда Празника на жасмина.

 „Официалното откриване на Празнина на жасмина започна с прием на кмета на Грас Жан-Пиер Лелю в Двореца на конгресите и с фойерверкшоу”, разказа Юлияна Палазова. Казанлъшката делегация е взела участие в срещата с представители на побратимени на Грас градове.

Делегацията от града на розите е посетила Академията за изящни изкуства Анка–Соня, която е със статут на частен колеж по изкуствата. Едно от най-вълнуващите събития по време на Празника на жасмина се оказва вечерната “Битка на цветята”, която е приказно дефиле, наподобаващо  шествие по време на Празника на розата в Казанлък. По време на дефилето публиката е обсипана с 500 000 стръка различни цветя. Върху специални колесници са преминали Мис Грас и нейните подгласнички, Царица Роза 2008 Василена Найденова, която достойно е представила Казанлък и е станала любимка на публиката и на домакините.

Казанлъчани са успели да разгледат забележителностите на Кан и Ница и да стъпят на червения килим, по който дефилират филмовите звезди по време на фестивала в Кан.