”Децата тръгват на училище.Да ги пазим на пътя”
”Децата тръгват на училище.Да ги пазим на пътя” / netinfo
Началото на новата учебна година съвпада с провеждането на традиционната акция ”Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя”. Акцията е на Пътна полиция и ще продължи до края на месец септември.

И тази година ще има засилено присъствие на служители от пътна полиция в районите на най-рисковите старозагорски училища, които ще следят дали се спазват ограниченията за скоростта и ще осигуряват безопасното пресичане на малчуганите.

Статистиката от изминалата учебна година сочи, че на територията на Старозагорска област са станали 69 тежки катастрофи с участието на деца до 18 години. Загинали са четири, а ранените са 82 деца.

Само през тази лятна ваканция катастрофа е отнела живота на едно дете. Тревожното е, че голяма част от децата са станали жертви на произшествия по време на шофирането на техните родители или на други възрастни. Ето защо решаващата роля за безопасността на детето е в ръцете на родителя, припомнят от Пътна полиция.

На 15 септември Пътна полиция и Детска полицейска академия – Стара Загора отново ще проведат съвместна акция в районите на училищата.

И нека водачите да не забравят да шофират с включени къси светлини на 15 септември. По този начин те ще покажат своята съпричастност към безопасността на децата по старозагорските улици.