Деца садят дървета в името на кауза
Деца садят дървета в името на кауза / DarikNews.bg

С шест нови дръвчета порасна от днес двора на най- голямото общинско училище в Казанлък- СОУ „Екзарх Антим Първи".

Три липи, един бор и две декоративни дървета засадиха деца от началния курс на училището, като част от програмата eTwinning . Инициативата е част от проекта - "eTwinning tree" към eTwinning програмата на Европейската комисия.

По думите на Наташа Джуркова, училищен психолог, автор и координатор на проекта за Казанлък, със засаждането на новите дървета започва и самия проект в училището. Според нея „всяко едно дърво може да повлияе положително в живота на нашата планета и това е причината партньори по проекта от различни краища на Европа да посадят по едно дърво".

От казанлъшкото училище съобщиха, че идеята е през месец октомври да се посадят дървета в повече от 100 училища в различни европейски държави. До момента са подадени заявки за участие в кампанията от 87 училища от 34 държави.

Казанлъшкото училище има и най-многобройния екип работещ по програма eTwinning в страната. Всички училища -участници в кампанията ще изпращат свои снимки и видео материал от техните събития по засаждането на дръвчетата, като в края на месеца бъдат публикувани резултатите от международната кампания на специално подготвена страница в интернет.