почистване
почистване / Dariknews.bg
Десетки деца, младежи и възрастни чистят Станционната градина в Стара Загора. Мнозина от тях споделят, че не за първи път участват в подобни инициативи, но са се отзовали на тази доброволно, с намерението да заразят и други свои съграждани.

почистване
Dariknews.bg


Тук сме, за да опазим природата, парка ни, за да ни бъде хубаво, разказват едни от най-малките участници. Те са едва 8-годишни от различни старозагорски училища и с готовност събират в чували изхвърлените в тревните площи хранителни отпадъци, пластмасови бутилки, салфетки.

почистване
Dariknews.bg


Всички ние-родители, учители, общество сме отговорни пред подрастващите и трябва от най-ранна възраст да ги учим да пазят чистота, но и да им даваме личен пример, споделя възпитател към фондация „Дон Боско“, която е основен организатор на инициативата.

почистване
Dariknews.bg


Децата не са тук насила, те сами поискаха да дойдат, защото освен, че чистят се и забавляват, признават възрастните в акцията. Ще чистим до ранния следобед и се надяваме към нас да се присъединят още хора, призоваха те.

почистване
Dariknews.bg


В кампанията се включиха и доброволци, които са възпитаници от Дом „Теофано Попова“. За тях акцията не е първа, редовно ходят да почистват и други паркове в Стара Загора и признават, че децата и младежите замърсяват повече отколкото възрастните хора.

почистване
Dariknews.bg


Според един от организаторите и участник в кампанията по почистването на Старонционната градина, трябва редовно да пазим чисто не само в домовете и офисите си, да даваме пример, не само в определени дни от годината. Днес ние ще изчистим, но утре едва ли ще бъде така, признават доброволците.

почистване
Dariknews.bg


За да бъде уютно и чисто трябва да променим съзнанието си, да го настроим на такава вълна, че да бъдем непримирими към онези, които замърсяват градинките, парковете, улиците и тротоарите ни, е тяхното мнение.