/ netinfo
Над 50 деца от старозагорските детски градини „Лилия“, „Незабравка“ и „Патиланско царство“ посетиха Първо районно управление „Полиция“ в Стара Загора.  Гостуването е по проект „Вълшебна класна стая“, който се реализира в пет детски градини в Община Стара Загора.

деца
netinfo


Малчуганите бяха посрещнати от Кремена Маринова, инспектор „Детска педагогическа стая“. Тя им разказа каква е ролята на полицията и им даде съвети какво трябва да направят, ако  се наложи да помогнат на човек в беда. Маринова им разказа защо и как се вземат дактилоскопски отпечатъци

Най-напред  децата разгледаха стаята, където се приемат сигналите от тел.112, наблюдаваха как се осъществява видеонаблюдението на стаите за арестанти в управлението, посетиха стаята, където се задържат нарушителите на закона и  залата за разпознаване.

деца
netinfo


Най-голям интерес предизвика полицейската кола и полицейското снаряжение. Малчуганите седнаха в патрулката и се научиха да разпознават различните звукови сигнали, пробваха шлемовете и каските, които са част от снаряжението на униформените.

деца
netinfo


На всяко дете те подариха папка с картинки, свързани с правилата за движение по пътищата, химикал и балонче. В следващите дни предстои и посещение и във Второ районно управление „Полиция“ в Стара Загора.