Дават на концесия Станционната градина
Дават на концесия Станционната градина / wikimapia.org

Един от популярните паркове в Стара Загора - Станционната градина ще бъде даден на концесия, обяви заместник-кметът на общината Йордан Николов.

"Договорите вече са готови, през септември ще бъдат предложени на сесията на Общинския съвет. Предложили сме различни варианти за концесия, като най-вероятно става дума за срок от 10 години.

Консцесионерът, който и да е той, ще плаща определени суми на общината. Той ще печели от различните атракциони, които ще изгради като сме дали достатъчно варианти за това", обясни Йордан Николов.

Бъдещият инвеститор ще трябва да спазва и определени изисквания, посочени от ръководството на общината. Той ще бъде задължен да поддържа градините в добро състояние, да осигури осветление на целия парк, да замени някои от настоящите дървета с нови. Той обаче няма да може да загради парка и да регулира достъпа до него.

"Единственото, което ще се случи е да се вкарат допълнителни атракции", категоричен бе Йордан Николов.

Заместник-кметът допълни, че към подобен вариант се пристъпва, защото има заявен интерес. "Придвижихме много бързо този проект. Работим върху него от пет месеца, в други общини им отнема години", обясни още Йордан Николов.