Дарик обявява кой е Мъж на годината 2011
Дарик обявява кой е Мъж на годината 2011 / DarikWeb

Кой е Мъж на годината 2011 ще стане ясно тази вечер на церемония в Младежки театър „Николай Бинев". Трима са номинираните за престижното отличие на Дарик. Треньорът по борба Симеон Щерев, Стефан Стойчев, който през миналото лято помогна на много хора да се спасят от катастрофиралия автобус на магистрала „Тракия", и актьорът Христо Мутафчиев.

Спасителят от автомагистрала „Тракия" е носител на наградата „Добрият самарянин". Стефан Стойчев вече е част от екипа на община Стара Загора, след като получи предложение от кмета Живко Тодоров да работи като шофьор.Кметът на Стара Загора ще бъде гост на церемонията тази вечер.

21 дни продължи гласуването за тях в официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg. 7646 души се включиха в допитването, а как са разпределени гласовете им, ще бъде обявено след часове. На церемонията, която БНТ1 ще излъчи от 22.00 ч., ще бъде наградена и една дама - певицата Миленита ще получи отличието „Мис чар".

Симеон Щерев, Стефан Стойчев и Христо Мутафчиев са номинирани за Мъж на годината от академия, която Дарик сформира специално за конкурса. В нея са включени журналисти от медията, председателства я изпълнителният й директор Радосвет Радев, а за почетен член беше поканен Христо Пеев - създател на списание „Клуб М", което държеше правата върху анкетата до 2008 г. Кой да оглави класацията, се реши чрез онлайн гласуване, в което можеше да се включи всеки.

Присъствието в челната тройка на Симеон Щерев не е изненада за никого, тъй като в нея почти винаги са попадали спортисти. Стефан Стойчев е първият обикновен човек, номиниран някога за отличието, а Христо Мутафчиев е първият актьор, който се бори за Мъж на годината.

Програмният директор на Дарик Константин Вълков казва: „Лично аз очаквам с голям интерес да видя и да чуя какво ще кажат тримата претенденти за титлата Мъж на годината. За самата церемония - неин водещ ще бъде журналистът от Дарик Драгомир Симеонов. Това, което ще се случи според мен тази вечер, поне в представите ми е така, е, че това ще бъде една чаровна церемония. Нормална, уютна, с много хубави човешки мигове. Такава, каквато трябва да е една рицарска церемония за титлата Мъж на годината".

На церемонията в Младежки театър ще бъдат връчени и няколко допълнителни награди. За момчетата, които през миналия юни изрисуваха паметника на Съветската армия в София, е отличието „В крак с времето". Точно това бяха написали те под войниците, които преобразиха в Супермен, Капитан Америка, Жокера от „Батман", и които се превърнаха в истинска атракция за софиянци.
Отец Андон Шавулев от храма „Въведение Богородично" в Благоевград ще получи приза „Дух на добродетелност". Освен че е свещеник, той е и треньор по бокс на младежи от дома за деца, лишени от родителска грижа в града.

Режисьорът Рангел Вълчанов ще бъде обявен за „Легенда". Отличието е в знак на уважение и обич към един човек, който не просто създаде някои от най-добрите филми в българското кино, но демонстрира достойно поведение и извън професионалния си живот.

И партньорите на конкурса от Johnnie Walker ще връчат своя специална награда. Тя се казва „Крачка на годината" и е за скулптора Пламен Деянов - автор на уникалния проект за Бронзова къща във Велико Търново.