Дариха медицинска апаратура за 50 000 евро
Дариха медицинска апаратура за 50 000 евро / DarikNews.bg

Рентгенова апаратура, машина за проявяване на рентгенови филми, 23 проходилки, 6 болнични легла, 45 електрически одеала, антидекубитални дюшеци и възглавници, 2 рингови инвалидни колички, са само част от дарената за общински болнични заведения медицинска апаратура. От нея ще се възплозват обитателите на Дома на инвалида и пациентите в Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания в Стара Загора.

Дарението е на стойност 50 хиляди евро и е от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, информира Великият Приор Румен Ралчев.

Дариха медицинска апаратура за 50 000 евро
netinfo

Фондовете на Регионалната библиотека „Захарий Княжески" и на Библиотека „Родина" ще бъдат обогатени и с книгите „Българи светци", „Царството на славяните" и специално издание на „История славянобългарска", също дарени от Ордена.

Великият Приор Румен Ралчев дари на общината и пръст от гроба на Хан Кубрат. Тя е пренесена от малкото украинско селце Малая Перешчепина, където през тази година бе чествана 100-годишнината от откриването на гроба на прабългарския владетел.