Дамянов на прокурор?
Дамянов на прокурор? / Д.Бобева- архив

Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов да бъде даден на прокурор, предлага една от 10-те постоянни комисии в Общинския съвет на Казанлък.

Причината e неизпълнено от кмета Решение на ОбС, при наличие на категорично решение на ВАС.

Това бе съобщено на пресконференция на Председателския съвет на местния парламент, дадена във връзка с изявленията на кмета на Казанлък за работата на местния законодателен орган.

Председателят на Общинския съвет Васил Самарски отказа да даде повече подробности за това, която от комиисите в местния парламент е направила това предложение.

Стана ясно обаче, че поводът за него е неизпълнението повече от четири месеца от страна на кмета Стефан Дамянов на решение на ВАС, касаещо демонтирането на холандския павилион за цвета, поставен в централната градска градина, на площ, публична общинска собственост.

Над двегодишните съдебни спорове по въпросазавършиха с окончателното решение на ВАС, което не подлежи на обжалване.

Самарски уточни, че безрезултатна засега остава и дългата преписка между него и кмета Дамянов, с искане градоначалникът да спази законовите процедури и се отчете по начина, по който е приет бюджета.

Докато кметът Стефан Дамянов не внесе отчета за полугодието по начина, по който е приет бюджета, категорична е позицията ни ,че той няма да бъде приет на второ четене, заявиха съветници.
43 са неизпълнените и оставени без кметски становища преписки на ОбС от февруари до септември тази година, 24 са неизпълнените от кмета решения на Общинския съвет.

Община Казанлък е една от малкото, които са без регистър на общинската собственост.
Кметът на общината не е внесъл в законния срок от 3 месеца и Стратегия за управление на общинската собственост.
Вече 5-ти месец кметът на Казанлък не е докладвал в нито една от комисиите на ОбС програмата си за управление.

В кметската програма присъстват само 4 населени места от общината, за останалите 15 не се и споменава.