Да живее рекламата.... безплатната
Да живее рекламата.... безплатната / Иван Бонев
Водосточни тръби, електрически табла, стълбове, дувари, огради, контейнери за смет , пътни знаци и дървета са най- често предпочитаните места от казанлъчани за безплатно разлепване на рекламни съобщения и всякакви други информационни и агитационни материали.

Рекламата е трудно изкуство. При това скъпо платено. Стига да владееш правилата на маркетинга и рекламната стратегия. Тези купешки думички обаче очевидно нищо не чинат за десетките и стотици граждани, които ползват услугите на т. н. безплатни рекламни площи. Казано иначе- всичко на което може да се лепи.. всичко.

А в Казанлък подобни площи в изобилие. Още повече, че това се приема за част от колорита на града , който е встрани от полезрението на общинската управа. Която очевидно пък не брои подобни неща като приходни пера в своята хазна.

Независимо от това, да се взрете в безплатните обяви по казанлъшките улици, пуснали дългогодишни корени по различни места си е доста интересна работа.

С взиране може да научите прочете за сериозно животновъдно обявление, съвсем в тон с кризата на животновъдите:господин от Казанлъшко село "продава ярета за клане и дамазлък, млади кози, пръчове, малки и големи и царевица с кочани". Всичко на цени, колкото да напазураваш веднъж от супермаркет.

От пречупени и ползвани и като домашни антени забранителни пътни знаци може да пък да си намерите работа- като озеленител, тапицер, майстор на метални решетки или да си поръчате такива.

Покупко-продажбата на имоти и земеделски земи отдавна не е приоритет на агенциите за недвижимости, а на градските стълбове, ел. табла и кошчета за смет.

За пъстрия политически живот с няколко годишна давност пък най- ценна информация се черпи от дувари, пейки, водосточни тръби.

Ликовете на местни политици- успели и пишман, ведро еднооко греят от контейнери и улични улуци.

На фона на тази информационна пъстрота и изобилие, повече от скромни изглеждат иначе огромните информационни табели за предоставени рекламни площи.

Свободни. При това изобилие от информационно дизайнерство по казанлъшките улици,човек направо губи интерес относно събраните пари в местната хазна от реклами.

За сведение на любопитните, които все пак това гивълнува-подобна информация от Община Казанлък не се дава... без разрешение на общинския PR.