Да засадим дърво край Дъбрава
Да засадим дърво край Дъбрава / netinfo
Залесителна акция се проведе в Стара Загора в местността „Белия камък” под Дъбрава. Засадени са повече от 500 фиданки атласки кедър на площ от два декара.

„Миналата седмица бяха засадени 100 фиданки кипарис, до края на годината предстои да бъдат заседини 6000 декара в района на Стара Загора. За следващата година предвиждаме да засадим още на пролет други 6000 дръвчета, като 3000 от тях ще бъдат специално залесени в изгорените площи около Стара Загора”, заяви инж. Петър Заяков, директор на Регионална дирекция по горите в Стара Загора.

В акцията се включиха председателят на Държавна агенция по горите Георги Божинов, народните представители от Старозагорски избирателен район, членовете на Комисията по околната среда и води в Народното събрание, Младежки общински съвет в Стара Загора, ученици от ГПЧ "Ромен Ролан" и Професионална гимназия по биотехнологии “Дмитрий Менделеев”, студенти от Тракийски университет, Обществен дарителски фонд и “Гражданско обединение” Стара Загора.

Залесяването е част от националната кампания под мотото “Да засадим дърво” на Комисията по околна среда и води в Народното събрание. Съорганизатори на акцията в Стара Загора са областният управител Мария Нейкова и община Стара Загора.