Да освободят от поста кметския наместник в с.Руманя, предлага Биволарски
Да освободят от поста кметския наместник в с.Руманя, предлага Биволарски / DarikNews.bg, архив

Кметският наместник на с. Руманя Бойчо Бойчев, да бъде освободен от поста, който заема. За това настоява в писмо заместник-председателят на Общинския съвет доц. Бойчо Биволарски.

В документа, адресиран до кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, е записано:

„На 29.11.2010 г. кметският наместник на с. Руманя г-н Бойчо Бойчев, представител на ПП „ГЕРБ", е пребил в двора на църквата „Св. Трифон" църковния настоятел и бивш кметски наместник г-н Стоян Вучков. Доказателство за това е издаденото медицинско свидетелство, с което са освидетелствани нанесените от побоя травми и сезирането на прокуратурата.
Искам да Ви напомня, че през изминалите години жителите на селото са подавали до Вас жалби срещу г-н Бойчев за несправяне със служебните му задължения. В свое писмо, адресирано до Вас ( Вх. № 92-00-415/ 08.07.2008 г. ) предложих алтернативно предложение за кметски наместник. За съжаление Вие не откликнахте на нашето предложение. И резултатът е налице - човек от властта и управляващата ПП „ГЕРБ" бие своите съселяни. Вместо да дава пример и да работи за обединяването на жителите на населеното място, той по твърде недемократичен и хулигански начин раздава „правосъдие". Според мен е недопустимо през 21-ви век този кметски наместник да продължава да заема мястото, на което Вие го назначихте. Защото не е изключено да покаже отново „мускули" и да пребие други невинни хора".

Биволарски предлага кметът проф.Светлин Танчев да се се възползва от чл. 44, ал.1, т.3 от ЗМСМА и да освободи кметския наместник на с. Руманя.