Д. Драчев със заповед за празниците
Д. Драчев със заповед за празниците / Dariknews.bg/архив

Временно изпълняващият длъжността областен управител Димитър Драчев издаде заповед за Коледните и Новогодишните празници.

В документа е записано, че кметовете на общини трябва да вземат необходимите мерки за спазване на обществения ред, да организират дежурството по време на празниците с членовете на Общинските съвети по сигурността и щабовете за изпълнение на общинските планове за защита при бедствия.

"Необходимо е да се осигури нормално снабдяване на населението с продукти от първа необходимост на територията на общините.
Да се осигури почистване на пътната мрежа, възстановяване на водоснабдяването, електроснабдяването, съобщителните връзки и нормализиране на междуселищния и градски автотранспорт при снеговалежи и усложнена зимна обстановка.

Управителите на търговски дружества, директорите на учебни и здравни заведения да осигурят охраната на административните и стопанските сгради с цел да не се допуснат нарушения и други произшествия в населените и извън населените места.

При усложняване на метеорологичните условия, възникнали по време на празниците да се приведат в изпълнение Плановете за защита при бедствия на населението и инфраструктурата в областта".