Д-р Желев: Такъв хаос в здравеопазването не е имало
Д-р Желев: Такъв хаос в здравеопазването не е имало / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

Има голяма вероятност темата „здравеопазване" да бъде в основата на вота на недоверие към правителството, коментира в Стара Загора депутатът от БСП д-р Евгений Желев.

Според бившия здравен министър неправенето на реформи в здравеопазването е по-добрият вариант от хаотичните действия в момента.

„От правителството на ГЕРБ очаквах всичко друго, но не и такава агресия към системата на здравеопазването. Това, че задахоа грешен код за промените-пари няма:фалирайте болници, правете стандарти, които да ограничат достъпа на хората- не е политика. Не е политика и използването на парите за здраве за поддържане на фиска и крепене на дефицита. Реформа се прави с пари, а в центъра на промените трябва да стои пациентът, който се нуждае от качествена медицинска помощ. Няма как да търсиш качество, когато няма достъп и достатъчност. След 1 януари 2011 година, когато т.нар. промени и стандрати влязат в сила, ще настъпи здравен туризъм, от който никой няма да има полза".

Лекарите бяха принудени да излязат на протест след поредица от разговори и празни обещания, убеден е д-р Евгений Желев. „Такъв хаос в здравеопазването никога не е имало".