Д-р Юлиан Илчев прие на работна среща Таня Радочай
Д-р Юлиан Илчев прие на работна среща Таня Радочай / Община Раднево

Община Раднево е една от 17 български общини, които са част от инициативата на UNICEF „Община, приятел на детето". Това е знак за ангажираност на ръководството на Общината с въпросите за пълноценното израстване на децата от първия ден на тяхното раждане.

Днес д-р Юлиан Илчев, кмет на община Раднево, Георги Коев, зам.кмет „Финанси", Емилия Симеонова, директор на дирекция „Социална политика" заедно с експерти проведоха работна среща с Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България и Антоанета Янкабакова, консултант на УНИЦЕФ за България. Срещата е във връзка с инициативата на УНИЦЕФ за проучване на идеите на местно ниво за осигуряване на благоденствието на децата и гарантиране на по-добрата грижа за тях, както и пълноценното им развитие и участие в живота на общността.

Г-жа Радочай представи пилотния проект за предоставяне на услугата детска патронажна сестра за подкрепа на семействата за отглеждане на новородени и малки деца, който се реализира в общините Сливен, Шумен и Монтана. Обсъждаха се темите за детското здравеопазване, „за" и „против" задължителните имунизации, разкриване на училище за родители.

За спомен от посещението си в Раднево, гостите получиха от д-р Илчев юбилейна значка по случай 50 години от обявяването на Раднево за град.