Д-р Тотев: Няма клинична пътека за лечение на болното ни здравеопазване
Д-р Тотев: Няма клинична пътека за лечение на болното ни здравеопазване / DarikNews.bg, архив
Д-р Тотев: Няма клинична пътека за лечение на болното ни здравеопазване
32328
Д-р Тотев: Няма клинична пътека за лечение на болното ни здравеопазване
  • Д-р Тотев: Няма клинична пътека за лечение на болното ни здравеопазване

46 хиляди лева над делегираните дейности отчитат от болницата в Чирпан за месец август.

„Делегираният бюджет за нашата болница е определен - 100 000 лева. Заработените и отчетени 146 хиляди лева обаче, са следствие от добре свършената работа на лекари и сестри. Отчетът за изминалия месец трябва да бъде представен в РЗОК утре, но съм сигурен, че той няма да бъде приет. Ще си търсим правата в съда, а защо не и в Страсбург?", коментира в следобедното предаване на Дарик Стара Загора управителят на общинската болница в Чирпан д-р Неделчо Тотев.

Той отчете, че към момента болницата има 400 000 лева задължения, като 300 хиляди вече са просрочени.

Защо според д-р Тотев няма клинична пътека, по която да се лекува болното ни здравеопазване, може да чуете в прикачения звуков файл.

Междувременно по-рано днес от Българския лекарски съюз съобщиха, че на извънреден събор ще бъдат решени датата, мястото и формата на протестни действия на болнични лекари. Извънредната среща на БЛС е предвидена за 17 септември. Лекарите, работещи в болниците, категорично не приемат провежданата до момента политика на правителството по отношение на болничната помощ, пише в решението на учредителното събрание. В него лекарите се обявяват и срещу "нарушението на конституционните права на българските граждани за достъпна, равнопоставена и безопасна болнична медицинска помощ".