/ областна администрация Стара Загора
До 24 септември ЦИК трябва да вземе решение за постовете председател и секретар на РИК Стара Загора.
 
Причината е, че представителите на парламентарно представените партии и коалиции от 46-ото Народно събрание - ПП „Има такъв народ“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България – обединение“, ПП ДПС, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, не постигнаха съгласие на консултациите при областния управител Иван Чолаков.
 
Тихомир Тенев от „Има такъв народ“ предложи за председател на РИК Златина Йовчева, а Пламен Йорданов от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ предложи за председател Теодора Крумова, досегашен председател на старозагорската РИК. „В случая, след като има и друга кандидатура за председател, като алтернатива предлагам Крумова да бъде зам.-председател на РИК“, уточни той.

ЦИК решава за секретарското място в РИК Стара Загора

Валентина Бонева от Коалиция „БСП за България“ предложи за секретар на Комисията Велина Атанасова, юрист и член на Адвокатската колегия в Стара Загора, която има опит и като секретар на РИК. Шендоан Халит от ДПС също отправи предложение за секретар на РИК – Междну Халид.
 
Румен Димитров от Коалиция „Демократична България – обединение“ предложи за зам.-председател на Комисията Светла Карастоянова, досегашен зам.-председател на Комисията.
 
Общият брой на членовете на РИК Стара Загора е 17 души, включително един председател, двама зам.-председатели и един секретар.
 
областна администрация Стара Загора