Четвъртокласник загина в междучасие
Четвъртокласник загина в междучасие / netinfo

Четвъртокласник от основното училище в старозагорското село Хан Аспарухово падна от стълбище в междучасие и загина вследствие на тежко нараняване.

Около 9.20-сет по време на междучасие в основно училище "Свети Свети Кирил и Методий" в старозагорското село 12-годишният Илия Ангелов, който е от ромски произход, се е спускал по парапета на стълбищната клетка.

По първоначални данни между втория и третия етаж крака на момчето се е оплел в перилата на стълбата и то паднало върху мозайката на фоайето на първия етаж на училището.

При падането ученикът е получил черепно-мозъчна травма и е починал на място. На този етап липсват преки доказателства, че момчето е било блъснато от съученик, казаха от полицията.

Смъртта на детето е констатирана първо от общопрактикуващия лекар на селото д-р Йовка Йорданова.

Предстои да се изясни как точно се е случило всичко, двете момчета, които са се спускали от стълбището заедно с Илия са в шок и казват различни неща, обясни пред Дарик радио директорът на училището Динко Стоянов.

Той разказа, че Илия е дошъл в това училище след като завършил трети клас в Нова Загора. Свидетелството му от миналата година в новозагорското училище показва добър успех.

Пазачът на училището Коста Тончев разказа, че видял падналото момче на пода. Илия бил жив още когато паднал на площадката на първия етаж.

Първоначално пазачът помислил, че детето си е глътнало езика, опитал се е да му окаже първа помощ, лицето на детето било в кръв. Малко след това пристигнал общопрактикуващият лекар на селото, който констатирал смъртта.

Мълвата за смъртта на ученика стигна бързо до ромската махала в селото. От там бяха отправяни критики към учителите в селското училище, които според думите на съседки на загиналото дете  "не са си вършели работата както трябва, щом са допуснали ученик да загине".

16-сет са учениците в четвърти клас на основното училище "Свети свети Кирил и Методий" в село Хан Аспарухово, общо 134 деца посещават училището.