Честит празник, Стара Загора!
Честит празник, Стара Загора! / DarikNews.bg

С поднасяне на венци и цветя пред символичния камък за въстнавовянатео на Стара Загора започнаха тържествата, посветени на празника на града ни-5 октомври.

Честит празник Стара Загора
netinfo

„Всички се гордеем с историята на нашия град, с правите улици, които Лубор Байер ни е оставил, с липите, с творците, гордеем се с Неолитните си жилища, Античния форум, операта, музея, Аязмото, Тракийския университет. Но, това, с което всички най-много трябва да се гордеем са хората, защото те са най-голямото богатство на Стара Загора, защото важните сте вие. Всички успехи, които постигате в живота си са успехите и на града ни, те са цялата история, която трупаме и бъдещето, което ще имаме", обърна се към старозагорци кметът Живко Тодоров.

Честит празник Стара Загора
netinfo

Той връчи ключа на Стара Загора на новоизбрания кмет на Млада Загора Десислава Костова от Търговската гимназия. Да бъдеш истински лидер на младите хора в нашия град й пожела нейният колега и кмет Живко Тодоров.

Честит празник Стара Загора
netinfo

Днешният 5 октомври, съвпада с честванията, посветени на годишнината от Балканските войни, припомни и вицепремиерът Цветан Цветанов. „Вие може да се гордеете с историята си и с началото на възраждането на многократно опожарената Стара Загора. Днес обаче трябва да отдадем заслуженото и на всички тези достойни българи, които дадоха живота си в Балканските войни и позволиха на Стара Загора и на България да имат своята перспектива"

Честит празник Стара Загора
netinfo

От площада пред общината тръгна и пъстрото шествие на представители от детски градини, училища, културни институти, на студенти и преподаватели от Тракийския университет.

Честит празник Стара Загора
netinfo

На пресечката с бул."Руски" шествието бе посрещнато от царския кортеж-част от художествено-историческата възстановка на събитията отпреди 100 години, когато на 5 октомври е обявено началото на Балканската война.