Чакаме зимата. Готови сме
Чакаме зимата. Готови сме / netinfo
Проходът на Републиката е стратегически не само за Старозагорска област, но и за цялата страна. Пътната отсечка от Гурково до Предела е наш ангажимент. Дали ще успеем да се справим с наближаващата зима и няма ли да се подхлъзнем в неосъществени обещания ? Тези проблеми дискутираха членовете на Щаба на областния управител за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи, по време на изнесено заседание. То се проведе на първия пътен пункт на Хаинбоаз.

“Вече трета година Областно Пътно управление има догвор за поддръжката на прохода на Републиката с фирма Пи Ес Ай”. За пункт “Младежки дом” са определени два пясъкоразпръсквача, по един трактор, автогрейдер и товарачна машина.За цялата зима са заложени 970 кубика пясък -минимално гарантирани и 200 тона сол. В началото на миналия месец направихме проверки за състоянието на техниките и материалите.Тогава беше констатирано ,че има нередности, но сега всичко е осигурено според изискванията ни, което означава ,че имаме готовност за посрещане на зимата”, увери директорът на Областно Пътно управление Динко Георгиев.

Средства за зимната поддръжка на прохода ще има, обеща той.

“Нека движението не се спира в рамките на Гурково и на другите населени места. Би било добре превозните средства да се спират в началото на прохода “, предложи символичният домакин на изнесеното заседание и кмет на Община Гурково Стоян Бонев. Според него наличните материали ще се окажат недостатъчни и трябва да се увеличат, защото обстановката през зимата се променя бързо. “Ако нямаме готовност - рискуваме да попаднем в неприятни ситуации от предишни години”, коментира кметът Бонев.