Целодневно обучение в 12-то ОУ?
Целодневно обучение в 12-то ОУ? / DarikNews.bg, архив

До края на седмицата ще стане ясно дали ще има целодневно обучение в 12-то ОУ "Георги Гърбачев" в Стара Загора . Предишното ръководство на училището е подало данни в Общината, че през новата учебна година е невъзможно да се осъществи целодневно обучение, заради лошото състояние на материалната база. Настоящият директор на училището Стефан Желев коментира, че сградата е за основен ремонт, който ще стане най-рано следващата година.

До момента в 12-то ОУ има сформирани 4 предучилищни паралелки и още 4 първи клас. Направени са консултации с началните учители и е преценено, че при изготвянето на добър график, няма да има проблем с целодневното обучение на първокласниците.

Ръководството на учебното заведение е получило уверение, че закуска и обяд за децата ще бъдат осигурени. Зам.-директорът по учебната дейност Емилия Трендафилова обясни, че ако се наложи, ще будат назначени допълнително учители за следобедната смяна. В момента се приемат документи за начални учители и могат да бъдат осигурени нови кадри.

Районен съд Стара Загора остави в ареста бившата директорка на 12-то ОУ и бившият учител по физическо възпитание. Те бяха обвинени в длъжностно присвояване на повече от 7 000 лева за фиктивни ремонти. Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в тридневен срок. Делото в Окръжния съд е насрочено за 8 септември от 10 часа.