Бюджет на рецесията
Бюджет на рецесията / netinfo

“Българска нова демокрация смята бюджет 2009 за бюджет на рецесията.”

Това каза в Стара Загора доцент Атанас Щерев от партия БНД. Според него в бюджета са пропуснати три важни послания. Първото, което е трябвало да бъде предвидено, според доцент Щерев, е задаващата се икономическа криза. “Не само че такова нещо не е предвидено, а напротив, в бюджета се разчита на по-голямо харчене от страна на държавата, което само може да утежни кризата, която наближава”, каза още Щерев .

“В бюджета не са предвидени средства за преодоляването на всичко онова, за което ни критикува ЕС и неговите институции, не са заложени и пари за реформи. А ние сме единодушни – ако дойде икономическа криза, тя ще удари именно нереформираните икономики, убеден е още доцент Щерев.

Той коментира и провелия се конгрес на БСП:

“На конгрес на една управляваща партия трябва да бъде показвано по-отговорно поведение към всичко случващо се в българското общество. БСП се бори в своите редици с различни групи и течения и забравя, че стотиците хора, които гласуват за нея, също имат интереси.

Според доцент Атанас Щерев "БСП поставя нещата по най- простия начин – да увеличи с няколко процента доходите на тези, които гласуват за нас, а въпроса как да бъде построена икономика, която да оцелее в условията на рецесия, оставя на следващите управляващи”.