България на шест езика
България на шест езика / netinfo
В Стара Загора се състоя финалния етап от Националните дни на ключовите компетентности, наречен “Общуване на чужд език”.

Проявата събра 120 талантливи ученици от цялата страна. Те изработиха и представиха мултимедийни презентации на тема “Моята България” на шестте най-разпространени езици- испански, италиански, руски, немски, френски и английски.

Основното мото е “Единни в многообразието”, а учениците показаха страната ни чрез нейната история, природни забележителности, национална кухня и известни личности. 10-минутните филми бяха изработени от екипи, обединяващи децата от цялата страна.

” България е малка по площ, но пълна с емоции.Не е възможно да не се влюбите в нея”, споделиха в 10-минутния си филм, учениците, които изучават езика на Данте.

Домакин на проявата е Регионалния инспекторат по образование. “Препоръчвам ви в следващите ваши презентации да включите този уникален за страната ни факт- представянето на България на шест езика”, каза началникът на инспектората по образовние Любомир Любенов.

На проявата в Стара Загора присъства и зам.-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов .