БСП: Мнозинството в ОбС се пропука
БСП: Мнозинството в ОбС се пропука / netinfo
Общинските съветници от коалиция БСП поставиха оценка “среден 3 =“ на работата на Общинския съвет за изминалите 8 месеца и “слаб 2” на управлението на кмета професор Светлин Танчев. Причините според тях са, че мнозинството в съвета се пропука още в началото на мандата, както натиск и пренебрежение на квотността по отношение на съставяне на комисиите.

Има два председателски съвета - единия с мен, другия - без мен. Имаше случаи когато аз не бях канен – например когато се разглеждаше въпроса с чистотата в Стара Загора”, каза заместник – председателят на Общинския съвет Бойчо Биволарски.

Съветниците от БСП и коалиция определиха като дребнаво поведението на председателя на Комисията по законност адвокат Антоанета Масленска. Те смятат, че не е нормално на заседание на комисията по даден въпрос адвокат Масленска да гласува по един начин, а в пленарната зала да променя мнение си.

По данни на областна администрация върнатите решения за доразглеждане са 13, ГЕРБ цитираха 9, а Биволарски и неговите съветници ги изчисляват на 19. “Разликите идват от факта, че дадено предложение е върнато 2 пъти”, поясни Биволарски.