БСП- Казанлък с нов лидер
БСП- Казанлък с нов лидер / netinfo

Общинската организация на БСП в Казанлък има нов лидер.
Това е 63 годишният инженер Александър Минчев. Той получи гласовете на 99 от общо гласувалите 166 делегати на конференцията на социалистите в Казанлък. Неговият опонент, досегашният председател на общинската организация Иван Гороломв получи 67 гласа.
До състезанието между двамата се стигна след като за председател на организацията бяха номирани 13 социалисти.
В хода на предложенията 11 от тях, сред които и бившият председател на Общинския съвет в Казанлък и кандидат за кмет на БСП Васил Самарски, си направиха самоотводи. За финала останаха Минчев и Гороломов.


Новоизбраният лидер на казанлъшките социалисти е изп. директор на Завода за пружини в гр.Крън и председател на Борда на директорите. Минчев е председател и на местния Ртари клуб и общински съветник от групата на БСП, член на две комисии- за селско и горско стопанство и сигурност, обществен и екологичен ред.
С избора си днес Александър Минчев поема казанлъшката организация на социалистите за следващите 4 години.
Отчетно- изборната конференция на БСП в града на розите продължи 11 часа, но без интрига.


В отчетния си доклад досегашният предсадател Иван Гороломов призова членовете на организацията сериозно да се замислят за партийната дисциплина, предвид резултатите от последните местни избори и заяви, че „без единство, партията няма да може да се противопостави на това, което стои срещу нея", тъй като „въпреки негативизма на хората срещу управляващите, БСП не е разширила своето влияние".
Пред съпартийците си Гороломов призна и за своя грешка от предизборната кампания миналата година, когато ръководството на партията в Казанлък не е приело искането за среща на бившия кмет Стефан Дамянов, оказал се в последствие разделителна линия за социалистите на местните избори.
Със 131 члена е намаляла за отчетния период организацията на БСП в Казанлък и към момента тя е от 952 човека, стана ясно от доклада на Гороломов.


Силно изказване на форума направи Васил Самарски, председател на групата съветници на БСП в местния парламент на града.
В словото си той говори за „долрото приложение в България на Гьобелс и голямата пропаганда", на която социалистите следва да се противопоставят. Самарски пое цялата отговорност за загубата на местните избори на БСП в Казанлък, като заяви, че очевидно не е оправдал доверието на съпартииците си.
Той призова съпартийците си да си дадат сметка за сегашното положение и дадат шанс на новото поколение.
След анализ на ситуацията в Общинския съвет на Казанлък, довела до „замяна на прокламираното от ГЕРБ открито управление със заповеди на кмета", Самарски призова съпартийците си да си подадат ръка, защото „битката е извън правилата."
Конференцията на социалистите в Казанлък избра 5-тима делегати за Конгреса на паритята през май, нов състав на Пленума, свои предложеиня за Националния и контролен съвет.


Гост на конференцията бе международния секретар по външната политика на БСП Деница Златева.