БСП -Казанлък преизбра Гороломов
БСП -Казанлък преизбра Гороломов / netinfo
Досегашният председател на Общинската организация на БСП в Казанлък и народен представител Иван Гороломов бе преизбран за трети мандат като лидер на организацията.

Това стана късно тази вечер, след повече от два часа продължило гласуване и броене на подадените за кандидатите гласове.

Гороломов спечели само с 4 гласа над нужната квота от 50+1 гласа, в случая 99 гласа.

За неговия трети мандат гласуваха 103-ма делегати на общинската конференция от общо 197 подадени действителни гласове.

Преизбирането му бе посрещнато с боязливи ръкопласкания от залата.

Общо четирима кандидати от направените 9 предложения за лидери на партията участваха във вота за председател.

След Гороломов, с 60 гласа се нареди бившият директор на Полицейската школа в Казанлък и настоящ началник на общинското звено по „Сметопочистване, сметоизвозване на твърди битови отпадъци” Захари Захариев.

С 28 гласа от съпартийците си трети остана бившия депутат Георги Захариев. Най- малко- само 6 гласа получи издигнатият за председатал на БСП –Казанлък общественик Иван Велчев.

197-те делегати на конференцията избраха 31 членен общински партиен съвет, общинска контролна комисия и 6-тима делегаги за 47-мия Конгрес на БСП, който ще се проведе в края на този месец.

Общинската отчетно-изборна конференция в Казанлък гласува единодушно на предстоящия партиен конгрес за лидер на партията да бъде подкрепена кандидатурата на Сергей Станишев.

Гост на форума на социалистите в Казанлък бе кметът на града Стефан Дамянов. Той отправи остри критики срещу председателя на Общинския съвет в града Васил Самарски.

На свой ред Самарски заяви, че Общинският съвет и групата на БСП няма да приемат политика и действия, вредни за интересите на града.

В една от почивките на форума младеж се опита да раздаде на част от делегатите на конференцията копие от миналогодишната молба на казанлъшкия кмет Стефан Дамянов за членство в Сдружение ГЕРБ.

Младежът обаче бързо бе прогонен от територията на форума.

В проведената 18-та отчетно-изборна конференция на БСП в Казанлък участваха 197 делегати.

Едва 5% от тях са на възраст до 35 години. Най- много от делегатите- 76% са на възраст 60 години.

65% от присъстващите на форума са в пенсионна възрас, отчетоха от мандатната комисия.