БСП  гласуваха против продажбата на земя
БСП гласуваха против продажбата на земя / DarikNews.bg, архив

Неправилно паркиралите шофьори, чиито коли се вдигат от паяка, ще могат на място да заплащат половината от дължимата глоба. Това решиха общинските съветници с приемането на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства.

Очаквано групата съветници от БСП и коалиция гласуваха против продажбата на земя в селата от общината и в кв. „Железник". Причината за отрицателния вот бе, че общината няма визия за продажбата на собствените си терени и не мисли в дългосрочен план.

От дневния ред на мартенското заседание на местния парламент отпаднаха точките за безвъзмездно право на ползване на терен от СНЦ Спортен клуб „Загорски стрелец" и СНЦ „Кръговрат" поради липса на ясна визия за финансирането.

Като извънредна точка беше внесено предложението на кмета Живко Тодоров за изграждане на дъждопреливник в кв. „Зора". Съветниците одобриха отчета за касовото изпълнение на бюджета за 2014 година, дадоха за безвъзмездно право на ползване имот частна общинска собственост за 5 години на Сдружение „Алтернатива 55".

Прието беше и предложението да се поеме дългосрочен общински дълг за финансиране на проект за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора като максималният размер на дълга е 3 млн и 500 хил. лева.

По време на заседанието гласовете на общинските съветници се отброяваха ръчно заради неработещата електронна система.