Борисов връчи дарение на ММА борец
Борисов връчи дарение на ММА борец / Пресцентър

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов връчи в Стара Загора свидетелство за дарение от партията за 10 000 лв. на ММА боецът Георги Валентинов. Поводът - победата и големият успех на старозагореца срещу многократния шампион по бокс и кикбокс Рони Александър, по време на ММА състезанието Real Pain Challenge (RPC), което се проведе на 19 октомври в столичната зала Арена Армеец. Дарението бе обещано на Валентинов седмица преди самия двубой от старозагорския депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов.

Самият Борисов пък беше в Стара Загора, за да участва в областното събрание на ГЕРБ, на което присъстваха още зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, областният координатор и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, общинският ръководител Емил Христов, градоначалниците на Казанлък - Галина Стоянова и на Мъглиж Господин Господинов, старозагорските народни представители Пламен Йорданов, д-р Кирил Добрев, Андон Андонов и др.

„Подкрепяме талантливите български спортисти и техните успехи", подчерта Бойко Борисов.

„За три години и половина правителството на ГЕРБ успя да открие десетки физкултурни салони и нови спортни зали, една от които в Стара Загора. Построихме магистрали, метро, стотици инфраструктурни проекти. Сега управляващите са водени само от популизъм, като този с тока.

В момента НЕК задължава все повече и повече, и утре държавата ще трябва да извади 120 млн. лв., за да покрие загубите, т.е. да ги вземе от всички нас. В момента Сидеров е човекът, който крепи ДПС на власт. И той никого вече не може да излъже в обратното. Хвали се, че е свалил ГЕРБ от власт, но най-големият му срам е, че крепи ДПС да управлява държавата".

„Докато ГЕРБ не се върне на власт тунелът под Шипка няма да стане", заяви Бойко Борисов.

„В момента управляващите спряха и строежа на обходния път на Габрово при осигурено финансиране. Казвам ви, че на нас ще ни трябват година - две, за да го направим", категоричен бе Борисов.

Областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора Живко Тодоров посочи, че всички инфраструктурни проекти в областта се случват благодарение на правителството на ГЕРБ.

„Само в Стара Загора за година и половина сме спечелили близо 200 млн. лв. европейско финансиране. Имаме проекти, които вече се изпълняват - за канализации, транспорт, за обновяване и висок клас техника на Онкодиспансера.

В процес са основни реконструкции на пътни платна, тротоари, междублокови пространства и паркове в града, построихме десетки спортни игрища и детски площадки, открихме нова спортна зала, санирахме училища и детски градини. Примерите не може да ги изброим , с което лидерите на ГЕРБ показаха на кого може да се разчита", категоричен бе Живко Тодоров.