Борим горските пожари със специализирани автомобили
Борим горските пожари със специализирани автомобили / DarikNews.bg, архив

С пет автомобила, специално предназначени за гасене на горски пожари, разполага РД ПБЗН. Те са дислоцирани в Павел баня и в Казанлък. Регионалната дирекция разполага общо със 101 автомобила и друга техника за работа при пожари.

Засега обстановката в областта остава спокойна, но предвид продължаващите горещи дни ситуацията може да се усложни, информира директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев. Според прогнозите в следващите три седмици се очаква горещо и сухо време и затова от пожарната призовават хората да бъдат много внимателни и при пожар веднага да сигнализират на тел. 112. Комисар Колев се обърнаха към гражданите с призив за спокойствие и отговорност при възникване на опасни ситуации. Той увери, че е установена връзка с големите държавни и частни дружества, които могат да окажат съдействие на РД ПБЗН при потушаването на големи пожари.

1452 са произшествията от началото на годината до сега. Пожарите с материални загуби са 192 на брой, няма възникнали горски пожари в областта. Жътвената кампания преминава спокойно, като загубите до момента са 19 декара. Съставени са 14 акта.