Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора / Dariknews.bg
Изграждането на четирилентов път от АМ „Тракия“ към Стара Загора ще има, но с приоритет за държавата е завършването на магистрала „Хемус“ .  

Ако предишните правителства бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия. Това каза премиерът Бойко Борисов, по време на посещението си в Стара Загора, където разгледа продължението на новия парк „Артилерийски“.  За него правителството отпусна 3 милиона лева, предвидено е там да се изгради и многофункционална спортна зала.

Борисов припомни, че в момента  в страната се работи по няколко мащабни инфраструктурни проекта. „Мога да ви обещая връзката с „Тракия“, но няма да го изпълня, защото парите за „Хемус“ са организирани, сега влязохме след Благоевград  до Кресна и трябва да достроим „Струма“, работи се в северозападна България,прави се  третата лента  на пътя Велико Търново-Русе. Ако всяко правителство беше правило по нещо, ако „Хемус“ не бешe до Правец, а до Варна, сега щяхме да си говорим за четирилентови пътища“.



Премиерът коментира и строителните дейности по изграждането на тунела под Шипка, като по думите му „мостът, който е готов е с уникална конструкция. До две години там ще бъдат пробити тунелите“.

Стара Загора може да разчита на средства от държавата за изграждането на многофункционална спортна зала в парк „Артилерийски“, но това ще стане след изборите, обеща още Борисов. "Стара Загора е спортен град и напълно заслужава в този хубав парк да има зала".