Бойчо Биволарски оцеля
Бойчо Биволарски оцеля / Dariknews.bg/архив

След близо 9 часа, бурни дебати, критика и самокритика, досегашният председател на Общинския съвет на БСП Бойчо Биволарски, остава на поста си.

82-ма поискаха неговата оставка, а 87 гласуваха "против" по време на заседание на местната организация на социалистите. Право на участие в редовната общинска конференция имаха 257 делегати.

Две бяха точките в дневния ред на форума: оценка и анализ на резултатите от местните и президентските избори и организационни въпроси. Според представения доклад изборите за държавен глава в Стара Загора получиха добра оценка, а тези за общински съвет и кмет -незадоволителна. От името на 5-членната работна група, с председател Илия Златев, бе предложено Биволарски да бъде освободен от поста председател на БСП в Стара Загора.

След тайно гласуване стана ясно, че Биволарски оцеля с гласовете на петима делегати.

В Община Стара Загора кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов получи гласовете на 27,04% от старозагорци, а листата с общински съветници на колиция "БСП ПБС" - 15,96%. 32,88 от старозагорци дадоха своя глас за Бойчо Биволарски на изборите за кмет.