Бойчо Биволарски обжалва избора на Илия Златев
Бойчо Биволарски обжалва избора на Илия Златев / DarikNews.bg, архив
Бойчо Биволарски обжалва избора на Илия Златев
53398
Бойчо Биволарски обжалва избора на Илия Златев
  • Бойчо Биволарски обжалва избора на Илия Златев

Бойчо Биволарски обжалва избора на Илия Златев за председател на партийната организация на БСП и подаде жалба пред Общопартийната контролна комисия на партията.

Ето и позицията на Бойчо Биволарски:

"След приключване на 46-та Общинска конференция на БСП публично заявих, че няма да преча на никого, няма да напускам партията, но ще обжалвам. Нямах намерение да се появявам в медиите, за да не предизвиквам напрежение пред моите съпартийци. Но чашата на търпението преля след като Илия Златев отправи критики към мен, че не съм се оттеглил по достоен начин. А къде беше неговото достойнство през последните месеци? На практика той „разговаряше" с мен чрез медиите и особено с честата си поява в ТВ „Стара Загора". И как той, като зам. председател на БСП представяше вътрешните проблеми - на заседания на ИБ или на ОбС на БСП? Подтикван от друго лице той работеше срещу мен и като кандидат на БСП за кмет на Стара Загора и като председател на ОбС на БСП Стара Загора. Та нима той забрави какво говореше преди 22 април 2012 г. За мое удовлетворение всичко е документирано. И той не трябва да забравя, че тогава, с изявите си вредеше не толкова на мен, колкото на партията.


Вместо да насочи опозиционното си поведение като ръководител на групата съветници на БСП, енергията си насочваше в друга посока. Дори си позволи да похвали настоящия кмет, вместо да го критикува (в-к „Дума" - 9 май 2012 г.). А иначе дори дава съвети на г-н Живко Тодоров да си подбере опитен екип. Не зная дали един ден няма да му се самопредложи за негов заместник. Следователно, може би неумишлено, той работи за ПП „ГЕРБ" - не зная дали сам го разбира. Потресен съм от това му поведение.

В крайна сметка, с начина на неговото „избиране" за председател на партийната организация и с неговото поведение като съветник, той е нелигитимен, за което днес подадох жалба пред Общопартийната контролна комисия на БСП".

Чуйте в прикачения звуков файл какви бяха реакцията и коментарът на Илия Златев по повод твърденията на Биволарски, че той работи за ГЕРБ и Живко Тодоров.