/ iStock/Getty Images
Водач блъсна 85-годишна пешеходка на пешеходна пътека, съобшиха от полицията. 

Кола блъсна възрастен пешеходец в Стара Загора

На 29 юли в Казанлък, по ул. "Орешака", се е движил лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж от с. Копринка, Община Казанлък. На кръстовището с ул. "Любомир Кабакчиев", при движение на заден ход, същият блъска пресичаща на пешеходна пътека 85-годишна пешеходка.

В следствие на удара жената е получила фрактура на левия крак. Настаненна е за лечение в УМБАЛ-Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетен отрицателен резултат.  
 
Шофьор блъсна баба и 2-годишно дете на пешеходна пътека

На 29 юли, друго пътен инцидент е станал на първокласен път завърши с двама ранени. По първокласен път I-6, в посока изток, се е движил лек автомобил, управляван от 32-годишен мъж от село Караново, Община Нова Загора.

На около 3 км. преди с. Манолово, общ. Павел баня, автомобилът застига и се блъска в движещ се пред него в същата посока специален автомобил, управляван от 40-годишен водач.
 
Блъснаха възрастна пешеходка

В следствие на удара возеща се на предна седалка в лекия автомобил 29-годишна жена е получила разкъсно-контузна рана на левия крак и травми на черния дроб и далака, а возещ се на задната седалка в същия автомобил 43-годишен мъж е получил контузия на шията и натъртвания на лявото рамо и левия лакът.
 
Пострадалите са откарани в МБАЛ-Казанлък, където жената е настанена за наблюдение, без опасност за живота, а мъжът е обслужен амбулаторно и е освободен.