БЛС и д-р Желев: Необходима е обществена дискусия за здравеопазването
БЛС и д-р Желев: Необходима е обществена дискусия за здравеопазването / netinfo
Осигуряване на финансов ресурс в системата на здравеопазването , продължаване на диалога и договаряне на цени ,които да удовлетворяват лекари и пациенти.Това са трите основни задачи , по които ще работя, заяви  министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Мой личен ангажимент е да се стремя към увеличаване на парите в здравния сектор, каза той и припомни ,че с повишаване на здравната вноска с 2 % в системата ще влязат 350-400 млн. лева.

Д-р Желев коментира и въпроса с предстоящата приватизация на болниците , която няма да доведе до закриване , а до преструктуриране на здравните заведения.

Министър Желев участва в дискусия по проблемите на родното здравеопазване.На дискусията присъстваха представители на националните и регионалните съсловни организации на лекари,фармацевти и специалисти по здравни грижи  от Старозагорско.

На срещата във ВМИ присъства и председателят на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов , който заяви ,че в края на месеца съсловието ще вземе решение дали ще премине към протестни действия.Това ще се случи само ако не срещнем разбиране по нашите проблеми от страна на управляващите.Според д-р Кехайов е необходимо проблемите в здравеопазването да бъдат подложени на широка публична дискусия.