Благотворителна вечер Млада Загора за 4-ти пореден път
Благотворителна вечер Млада Загора за 4-ти пореден път / netinfo

14 неправителствени организации и граждански клубове, подкрепени от Община Стара Загора, за четвърта поредна година организираха Благотворителна вечер в подкрепа на важна за обществото кауза. Надсловът на инициативата е Млада Загора.

От продадени покани за събитието и от проведения по време на търг на кулинарни изкушения, като печено прасенце, пълнена пуйка, сладкиши и бутикови вина, бяха събрани над 4 100 лева.

Със средствата ще се финансират младежки проекти, насочени към устойчиви извънучилищни форми в сферата на науката, изкуството и спорта, заяви Румяна Грозева, ръководител на Европа Директно - Стара Загора. Тя съобщи още, че Европейската комисия е удължила мандата на офиса в Стара Загора с още 5 години.

По традиция и тази година ученици от Професионалната гимназия по облекло и хранене Райна Княгина подготвиха Коледната трапеза на обединена Европа. Те представиха всяка държава-членка на Европейския съюз с по две ястия, като акцентираха на десертите.

Благотворителната вечер започна с връчване на две награди от Граждански клуб ЛИПА за особени заслуги в областта на математиката. Получиха ги Рада Атанасова, от 12 клас в ГПЧЕ „Ромен Ролан" и Петър Тонев, от 11 клас в ПМГ „Гео Милев". Наградите връчи председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов. Той поздрави учениците за техните победи в престижни областни и републикански състезания и олимпиади по математика и призова повече клубове и организации да обръщат внимание на таланта на младежите и да го поощряват с всички възможни средства.

Сред атракциите на вечерта беше подреждането на пъзел, изобразяващ картата на Европа, представяща държавите с характерни архитектурни обекти и анимационни герои.

В надпреварата участваха отборите на двата Лайънс клуба в града, Ротари клуб - Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА. Техните представители с неприкрит ентусиазъм наредиха пъзелите и заедно с това прибавиха 600 лева в подкрепа на каузата на вечерта. Първи със задачата с нареждането на частите от картата се справи тимът на Ротари клуб - Стара Загора.

Гостите на Благотворителната вечер бяха поздравени от детска музикална формация Звездопад и от талантите от Клуб по спортни танци Голд степ.

Съорганизатори на събитието тази година са: Европа Директно, Обществен дарителски фонд, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Гражданско обединение Екоцентър, Зонта клуб, Иннер Уийл клуб, Интеракт клуб, Лайънс клуб Стара Загора - Августа, Лайънс клуб Стара Загора - Тракия, Младежки общински съвет, Ротаракт клуб, Ротари клуб Стара Загора и с участието на Клуб на етническите общности. Партньор на инициативата и тази година е Община Стара Загора.