Благотворителен концерт събра 3815 лева за Диди
Благотворителен концерт събра 3815 лева за Диди / фб

3 815 лева бяха събрани от благотворителния фолклорен концерт в помощ на 6-годишната Диана от Стара Загора. Още 1000 лева са постъпили в дарителската сметка, финансова помощ са обещали и от Общинския съвет в Стара Загора.

Концертът снощи беше страхотен, вълнението за всички нас беше голямо. Благодаря на онези, които ни помогнаха, сподели за Дарик майката на момиченцето Моника Колева. Изпълнението на танцьорите впечатлило и Диди, която пожелала да изучава народните танци.

Клубовете за народни танци „Загорци", „Чипница", „Ханджаров", „Веселие", „Броеница", „Тракийци" и „Тракийка" изпълниха снощи сцената на Синдикалния дом с много настроение и майсторство.

Диана страда от амблиопия. Лекарите в Русия препоръчват да се направи страбизъм, за да бъде изправено дясното око на Диди. Това би подобрило зрението на момиченцето, което към момента вижда на 80% с лявото око, а с дясното едва 2%. Ако то не бъде оперирано сега, а се изчака до 18-та година както съветват българските специалисти, Диана ще загуби напълно зрението на дясното си око.

Операцията е насрочена за септември в град Калуга.