Благодарствен адрес до ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД изпрати областният управител на Сливен Минчо Афузов, по повод оказаното съдействие при потушаване на големия горски пожар край Твърдица в периода 27 - 29 юли, обхванал силно пресечени територии.

Въгледобивното дружество предостави тежка минна техника за прокарване на просеки, което съществено ограничава разпространението на пламъците в подобни бедствени ситуации.

През двата напрегнати дни на терен са булдозеристите Васил Иванов, Валентин Мутафчиев, Деян Тодоров и Светослав Спасов от рудник „Трояново -1”. Те прокарват над 2км. просеки с ширина 8 м през труднодостъпния терен. Подобрени са и над 5 км. горски пътища в района на пожара.

В Твърдица търсят информация за причините за големия горски пожар

Булдозерът е транспортиран от влекач с платформа, с водачи Динко Димитров от рудник „Трояново -1” и Тихомир Минков от рудник „Трояново-север”.

„Бързата реакция, с която ни бе предоставена техника, позволи да се ограничи резултатът на огненото бедствие. Това бе от съществено значение за работата на гасаческите екипи. Изключително съм признателен, защото Сливенска област получава помощ и съдействие от ваша страна не за пръв път”, пише в благодарствения адрес на областния управител на Сливен.

Своята признателност за приноса на мините към потушаването на пожара изрази и кметът на Твърдица Атанас Атанасов.
 
ММИ