Бивши служители на Енел започват свой бизнес
Бивши служители на Енел започват свой бизнес / netinfo
15-сет служители на ТЕЦ Енел Марица Изток 3 получиха сертификати за професионална квалификация и сключиха договори за безвъзмездна помощ на стойност 60 хиляди лева за реализация на бизнес проекти.

На базата на одобрените вече планове ще бъдат разкрити 10 нови фирми , а пет вече съществуващи ще променят или ще разширят дейността си .

Сертификатите за професионална квалификация бяха връчени лично от изпълнителния директор на Енел Оперейшънс Майк Фостър и от директора на Търговско Промишлената Палата в Стара Загора Олег Стоилов.

Един от първите ,които са кандидатствали със свой собствен бизнес-проект е Росен Бонев. Той е от Симеоновград и е работил 25 години в ТЕЦ 3 като багерист и старши оператор.

60-те хиляди лева г-н Бонев ще вложи в ресторант “Спортна среща” . Десет души персонал ще имат грижата в менюто да присъства диетична храна , подходяща за спортисти , възрастни хора и деца.

Изразходването на средствата и развитието на новосъздадените фирми ще бъдат наблюдавани и контролирани в продължение на една година от специалисти на Енел , Търговско Промишлената Палата и външни експерти.