Биволарски праща в почивка хората на Желев
Биволарски праща в почивка хората на Желев / DarikNews.bg

Това, което се случва в старозагорската партийна организация, е нормален процес, е мнението на бившия общински лидер Бойчо Биволарски. Повод за коментара му бе последната рокада, при която дългогодишният областен председател на БСП Трифон Митев бе сменен от Васил Самарски.

Биволарски апелира хората около д-р Евгений Желев, които демонстративно напуснали събранието в понеделник, да се оттеглят и да излязат в заслужена почивка. „Всичко, което се случва е заради оздравяването на партията, не се търси реваншизъм. Важно е една прослойка-начело с д-р Евгений Желев, която вече е вредна за БСП, да се оттегли настрани. Ако тези хора мислят за партията трябва да помагат на младите, които ще направят реформите и ще издигнат организацията на ниво, което заслужава. Апелирам тези хора да излязат в почивка, защото преядоха от власт, а това не е полезно за партията".

Досегашният областен функционер допуснал груба политическа грешка като се кандидатирал за поста миналата година, е личното мнение на Биволарски. Според него през последните десетина години Митев нанесъл „изключително голяма вреда на БСП, както на областно, така и на общинско ниво" заради кадруване в държавни предприятия, непривличане на млади хора в структурите, сближаване с икономически групировки, загуба на парламентарните избори през 2009 година.

Биволарски отрече, че би се кандидатирал за лидерски пост в местната организация и потвърди, че в момента върви подписка за свикване на извънредна общинска конференция.