Биволарски: Има неща в бюджета, които ни тревожат!
Биволарски: Има неща в бюджета, които ни тревожат! / netinfo

Тази вечер ще стане ясно дали групата общински съветници от БСП ще подкрепи бюджета на община Стара Загора за 2009 година.

“Окончателното решение ще бъде взето довечера, но определено има неща, които ни тревожат по отношение на бюджета”, каза председателят на местната структура на БСП доцент Бойчо Биволарски. “Ние имахме около 23 предложения, но само някои от тях са включени”.

 

Според доцент Биволарски в приходната част могат да бъдат заложени 5 милиона лева от продажба на общински жилища.

“Още миналата година предложихме да се продадат 50 жилища, обаче никой не ни обърна внимание. Тогава кметът професор Светлин Танчев се ангажира с въпроса и каза, че това ще бъде включено, само че никъде го няма”, коментира председателят на местната структура на БСП.

 

"Друго, с което не сме съгласни е да се отделят милион и 200 хиляди лева за общинския пазар. Според мен пазара наистина трябва да се направи, но смятам, че не е най - важното да заделим толкова пари за него, когато можем да ги използваме за други неща”.

 

Крайно време е да се засили контрола върху фирмите, които извършват строително-ремонтни дейности, каза още доцент Бойчо Биволарски.

 

Преди няколко дни той се върна от посещение в Брюксел. В делегацията участваха шестима старозагорсци.

“Основната цел на посещението беше да се запознаем с работата на европейските институции и да се срещнем с предтсвители на партията на Европейските социалисти”, допълни доцент Биволарски.