Битката за Бедечка – отговорът на Йордан Йорданов
Битката за Бедечка – отговорът на Йордан Йорданов / dariknews.bg, архив

Потърсихме Йордан Йорданов от защитниците на парк „Бедечка" по повод коментара на Димитър Димитров - собственик на имот в парка, че зад инициативата на сдружението стои Тихомир Томов от партия „Нова сила". Публикуваме отговорът му без редакторска намеса:

„Защо не го казаха преди 6 месеца. Защо не следят всичко за да видят, какво сме направили до момента и да се уверят, че зад нас не стои никой? Защо не погледнат 10-те искания, които изпратихме до обществеността? Някъде там да пише Тихомир Томов. Ще държим общината да изпълни исканията ни, както и сроковете - до две седмици да започне почистване на парка, а до три месеца да светне. Да се спре незабавно сечта в парка. Категоричен съм, че зад нас не стои никой. Нека да погледнат, какво сме свършили за шест месеца - това, което те не свършиха за 10 години. Предложихме им да се включат в почистването. Като са толкова загрижени за имотите си, защо отказаха.? Не можем да продължаваме да живеем в свърталище на бездомници и нерегламентирано сметище."

Защитниците на парка разпънаха палатка пред общината за да информират старозагорци за гражданското шествие, което тръгва от парк „Александър Стамболийски" (Алана) в сряда от 18 ч. Те призовават гражданите на следващия ден да бъдат и в залата на Общинския съвет, където ще се решава съдбата на парка