Битият прокурор наблюдава дела срещу дедесари
Битият прокурор наблюдава дела срещу дедесари / netinfo

Заместник-окръжният прокурор от Стара Загора Митко Игнатов, който в събота предизвика катастрофа и на който му бе нанесен побой, се занимава с едни от най-тежките дела, които са на отчет в Окръжна прокуратура – Стара Загора. Игнатов е наблюдаващ прокурор основно по дела, свързани с източване на ДДС и с икономически престъпления, насочени срещу данъчната система.

Той е и наблюдаващия прокурор по нашумялото дело срещу 72-годишна жена, която заедно с внука и са обвиняеми по дело за източване на ДДС, по първоначални данни групата е ощетила държавния бюджет с над 15 милиона лева. От повече от година Игнатов отговаря за връзките на Окръжна прокуратура с медиите в Стара Загора.

На 18 ноември около 18 ч е станало пътно-транспортно произшествие, като единият от участниците в него е бил прокурорът от Окръжна прокуратура - Стара Загора Митко Игнатов. През деня прокурорът е бил на гости при свои познати в старозагорското село Ловец, където е употребил алкохол. Привечер между селата Християново и Калояновец, управлявайки собствения си лек автомобил "Фиат", при изпреварване на лек автомобил "Ауди", управляван от Йорданка Василева е причинил пътно-транспортно произшествие.

На двата автомобила са причинени щети. При проверка за алкохол от пристигналия на място полицейски патрул е установено, че Игнатов е употребил алкохол, като полицейския дрегер е отчел 1,57 промила. От взетата кръвна проба, чийто резултати са станали известни на 20 ноември, се е установило, че прокурорът е имал 1,62 промила алкохол в кръвта.

След произшествието между пътуващите в аудито две жени и двама мъже и прокурорът възникнал инцидент, като по думите на Игнатов, те са му нанесли побой и е приет в болница. Причина за побоя е била разправия относно обезщетяването на причинените повреди по аудито.

Извършено е съдебно-медицинско освидетелстване, като са констатирани: контузия на главата, мозъчно сътресение, контузия на гръдния кош и корема, травматични отоци на лявата лицева половина и разкъсно-контузни рани на двете устни. По твърдения на Игнатов, взети са му ключовете за колата, мобилният телефон и парична сума.

Срещу Игнатов в РПУ-Стара Загора е образувано досъдебно производство за това, че е управлявал автомобила си след употреба на алкохол.

По описа на Районното полицейско управление в Стара Загора е образувано и друго досъдебно производство - срещу неизвестен извършител за причинените телесни повреди на Игнатов и за установяване причините за липсващите вещи - парична сума от 50 лева, мобилен телефон и ключове за автомобил.

Случаят е докладван на главния прокурор и материалите са изпратени на Върховната касационна прокуратура.